ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Съдиите си направиха отвод по делото...

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Според информация на в-к "Янтра днес" всички съдии в Районен съд Павликени са направили отвод по делото за хулиганство на 28-годишният ром Златко Златков с прякор Кубата. Същият в нетрезво състояние се е държал грубо с управителя на заведение в града. За този случай ви информира и нашият сайт и с това предизвикахме коментари по повод растящото етническо напрежение в града ни. Причината за кардиналното решение на магистратите е провокативна дописка, публикувана във великотърновски вестник. В хода на разследването между подсъдимия и прокуратурата е било подписано споразумение. Според него Златков трябвало да бъде осъден на 5 месеца лишаване от свобода условно, при тригодишен изпитателен срок. Още преди да бъде внесено в съда за одобряване, регионална медия е публикувала информация, че същият е осъден със същото наказание, упоменато в споразумението. Освен това в информацията е обяснено, че заради нищожното наказание в града се подготвят брожения.
“Подобни публикации освен че са непроверени и неверни пречат на работата на съда. По този начин медиите се опитват да оказват натиск върху решението на магистратите”, е казала председателят на съда Евелина Карагенова. В знак на протест всички магистрати са си подали отвод по делото. Предстои председателят на Окръжен съд - В. Търново Даниел Минов да определи на чия подсъдност да бъде разпределено то.
По информация на наши читатели, Александър Недков - управител на "Виенски салон" вече не е наемател на заведението...  

Използвани са материали от http://www.dnesbg.com

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit