ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Среща с режисьора Альоша Пътов

( 0 Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Альоша Пътов е участвал в Представителен студентски театър при СА “Д. А. Ценов”– гр. Свищов. Там е участвал в пиесите “Електра, моя любов”, “Хитър Петър”, “Албена” . Поставяли са пиеси и в Гърция. Така се е появило желанието на Альоша Пътов да се занимава с режисура. Първата постановка, която е режисирал е “Събота 23” на Стефан Цанев. Работил е предимно българска драматургия. Режисирал е пиеси на Йордан Радичков, Недялко Йорданов, Никола Русев, Йордан Йовков, Георги Данаилов, Сервантес. Режисирал е общо осемнадесет спектакъла, три от които са на Христо Бойчев – “Онова нещо” – премиерата е била в гр. Бяла Черква през 1990 година с театралната трупа при НЧ “Бачо Киро” – гр. Бяла Черква; “Районна болница” – 1993 година и “Подземният”. Альоша Пътов 5 години е имал детски театър в гр. Бяла Черква, а днес режисира деветнадесетия си спектакъл – комедията “Дванайсета нощ” на английския драматург Уилям Шекспир със самодейния театър на Павликени. Шекспир е от малкото драматурзи, които се отличават в писането както на трагедии, така и на комедии, а способността му да улавя и предава най-дълбоките аспекти от човешката природа дават право на мнозина да го смятат за ненадминат талант, а Английският ренесанс често е наричан „шекспиров период“. Преводи на Шекспир има на повечето живи езици и неговите пиеси се ираят неотменно навсякъде по света.


Задачата, която си е поставил г-н Пътов е трудна, но прави чест на него и екипа, с който работи. Набират се още желаещи, които да вземат участие в спектакъла.

Репетиции и записвания – понеделник, сряда, четвъртък от 18.00 часа в лекционната зала на читалището.


Моб.тел. 0889/ 020086 – Альоша Пътов


0884/ 510101 – Тошко Крумов

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit