ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Селски кметове искат повече пари за осветление и ремонт на улиците

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Седемнадесет от всичките общо 19 кметове на населени места в община Павликени извън общинския център са се подписали под искане за повече средства от бюджета. Мотивите си те са формулирали в десет конкретни предложения. Сред тях са осигуряване на средства за улично осветление на населените места през цялата тъмна част на денонощието през цялата година, парите за снегопочистване да се увеличат с 500 лева, да се направи ремонт на кметствата, да се осигурят пари за асфалтиране на селските улици.
Кметовете искат още двойно увеличение на отпусканите им представителни разходи – да станат по 200 лева за всички останали и по 400 лева за кмета на град Бяла черква, както и да им се признават пътните разходи до общинския център. Управниците настояват за подпомагане на художествената самодейност на селските читалища, за повече пари за организирането на различни тържества и годишнини. Да се открие и програма “Местни инициативи” и да се осигури тя с финансов ресурс от общинския център, настояват още селските кметове.
Исканията са били внесени пред кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов от името на Сдружението на кметовете и кметските наместници с цел да бъдат взети под внимание при последните промени в новия общински бюджет.
По време на приемането на бюджета стана ясно, че в него са залегнали само исканията за увеличение на представителните разходи. И нас ни избират хората, и ние искаме да има с какво да се отчитаме пред тях, а е ясно от отпуснатите ни по бюджет средства, че и тази година в Бяла черква нищо няма да се случи, заяви гневно кметът Албена Тодорова. Тя беше най-притеснена от това, че предоставяните на кметството 500 лева за отбелязване на кръгла историческа годишнина няма да стигнат за елементарни неща по организирането й.
Кметът на Стамболово Петър Петров съобщи, че в началото на двадесет и първи век в неговото село има потънали в кал улици. Хората не искат много – да им светят крушките по улиците през нощта и да са що-годе ремонтирани и асфалтирани улиците, заяви той.
Най-лесно е някои хора да прикриват бездействието си с оправдание за липса на пари, отговори кметът на общината инж. Емануил Манолов. Кметът трябва да бъде преди всичко бизнесмен, препоръча им той, и добави, че с двамата си заместници вече са издействали от местния бизнес в Павликени над 30 000 лева за общински инициативи. Той препоръча в селата да се разпределят правилно светещите крушки, за да има пълен обхват, да се работи заедно с църковните и читалищните настоятелства.
Новият общински бюджет съвсем не изолира селата от финансиране, защото в него са залегнали ремонти на междуселски пътища, проектиране на селско водоснабдяване, ремонти на няколко кметства и т.н. Вярно е, че потребностите ви са далеч по-големи, но такива са възможностите, призна Манолов.

Източник: dnesbg.com

 

Коментари 

 
0 #1 Darrel 2017-05-16 02:13
Hi my friend! I wish to say that this article is awesome, nice written and come with almost all significant infos.
I would like to [censored] more posts like this.
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit