ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Приключи изборният ден на референдумите в две павликенски села

( 0 Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Приключи изборният ден в павликенските села Димча и Върбовка. Днес в населените места се проведоха местни референдуми с въпрос "Съгласни ли сте с изграждането и експлоатацията на една или повече кариери за добив на базалт и варовици в землището на Върбовка/ Димча?".

Три секции приемаха бюлетини в изборния ден. Две бяха разкрити във Върбовка, където гласуваха 508 души от имащи право на вот 985 жители. До единствената урна в Димча отидоха 264 човека от общо 317 избиратели. Изборният ден премина спокойно, без жалби и сигнали за нарушения, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Павликени.

Референдумите се свикваха по икане на инициативни комитети от двете села. Те бяха провокирани от инвестиционните намерения на три фирми за разработка на кариери и добив на базалт и варовици в землищата на двете села. Според местни екозащитници дейността на кариерите може да засегне сериозно околната среда. За организация и порвеждане на двата референдума Община Павликени отпусна от бюджета си 25 200 лв.

За да бъдат валидни резултатите от двата референдума, във Върбовка трябва да гласуват поне 638 души, а в Димча - 286, колкото са упражнили правото си на вот на последните местни избори през 2011 г.

Източник: dariknews.bg

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit