ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Кладенци мистериозно пресъхват, села в две области стоят на сухо. „ВиК Йовковци” монтира помпи и изследва нови водоизточници край Павликени и Полски Тръмбеш

( 0 Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

ВОДОИЗТОЧНИЦИТЕ НА НЯКОЛКО СЕЛА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНИТЕ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ И ПАВЛИКЕНИ ПРЕСЪХВАТ МИСТЕРИОЗНО и никой няма обяснение какво става, алармира шефът на „ВиК Йовковци” Никола Русев. В момента целият екип на водната компания работи, за да установи причините и да намери алтернативи за захранване.
Според главния й инженер Николай Владков вероятната причина не е сушата, а разместване на земните пластове.
Особено тревожна е ситуацията в село Обединение, където двата местни кладенеца, с които районът е захранван, са изчерпани. „При дебит от 43 - 44 л в секунда се черпят едва 2 - 3 литра”, разкриха експертите и допълниха, че нещо се случва с дамара, както са известни още вододайните зони. Подобна е и ситуацията в намиращите се наблизо Патреш, Недан и Бутово.
„Правим дренажи, изследваме нови кладенци, за да осигурим вода за хората в района и на Страхилово, Обединение, Долна Липница и др. Селата са приблизително на една линия. Специално за Недан пуснахме нова помпа по спешност и подменихме 300 метра водопроводи. Даде ефект и вече хората имат вода”, информира още инж. Владков. Той допълни, че в селото допреди броени дни са имали от живителната течност само по два часа дневно. От отклонението в Недан се трасира и нова система в посока община Павликени, и по-специално към село Бутово. Подобно нещо ще се случи и в Обединение.
„Намерили сме допълнителен водоизточник, който се изследва, и ако водата има съответните качества, ще започнем захранване на селото, което е и важен балнеоложки район”, обясни още главният инженер на „ВиК Йовковци”.

Източник: borbabg.com

 

Коментари 

 
0 #1 profile9190 2018-10-27 21:12
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://pawellipinski.pl/images/photos/5756/1/9b3000cfe580a12aaeab01d5.jpg
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit