ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

В Сухиндол правят пейнтбол игрище и екопътека за 352 968 лв.

( 0 Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Сухиндол обяви конкурс за изграждането на игрище за пейнтбол и игри с въжени атракционни съоръжения, както и за изграждане на екопътека “Деветашко плато”. Проектът се реализира по договор в рамките на мярка 313 “Насърчаване на туристически дейности” от Програмата за развитие на селските районни за периода 2007-2013 г. Финансирането е за 352 968 лв.
Игрището за пейнтбол се планира да е върху терен от 5 декара над градския стадион. Ще бъде изградена дървена казарма. На игрището ще има траншеи и окопи, които двете съревноваващи се армии ще превземат, разказа пред “Янтра ДНЕС” кметът на Сухиндол Пламен Чернев. В проекта са включени и въжени атракциони. С пейнбол игрището, стадионът, площадките за баскетбол и тенис, създаваме голям спортен комплекс, коментира кметът Пламен Чернев.
За създаването на екопътеката “Деветашко плато” по проекта са заделени 80 436 лв.
Екопътеката е близо 4 км. Тя ще минава покрай старата чешма, римския часовник и ще стига до Сопотската скала, от където се открива панорамна гледка към долината на река Росица и язовир “Александър Стамболийски”. Предвидени са заслони, пейки и места за барбекю и пикник.
На най-високото място ще монтираме 30-метров пилон за българския трибагреник. Той ще може да се вижда дори от Павликени, коментира сухиндолският кмет. Плановете ни са догодина на това място да посрещнем “Джулай морнинг”, каза Пламен Чернев.
В условията на обществената поръчка за игрището за пейнтбол и екопътеката се посочва гаранция за участие от кандидатите в размер на 3000 лв. Гаранцията за изпълнение на договора е 3 % от стойността му. Критерият за оценка е икономически най-изгодна оферта при 60 % тежест на цената. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 27 август.

Източник: dnesbg.com

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit