ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

ТЕЛК в Павликени спря, белодробно болните остават без експертни решения

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

ТЕЛК в Павликени спря от 8 юли, след като председателят на лекарската комисия д-р Марин Михалев почина внезапно. Докато бъде назначен негов заместник, работата на експертите е прекратена.
Изпратили сме запитване до НЕЛК в София дали може прегледите за временната нетрудоспособност за повече от 6 месеца да бъдат извършвани от екипа на общия ТЕЛК в МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов”, заяви д-р Екатерина Личева, шеф на дирекцията за медицински дейности в РЗИ. Според нея няма причина националната експертна лекарска комисия да не разреши трансфера, а и се касае за около 50 досиета на пациенти. Проблем обаче ще има при белодробно болните, които минаваха през ТЕЛК на Павликени, тъй като там имаше пулмолог. Сега тези пациенти трябва да чакат за експертни решения, докато работата на ТЕЛК бъде подновена. Белодробно болните не могат да дойдат във В. Търново, тъй като в общия ТЕЛК няма пулмолог.
Има и още един проблем, от 29 юли до 30 август лекарите от великотърновския ТЕЛК ще бъдат в отпуска. Ако дотогава бъде намерен заместник на покойния д-р Михалев, няма да се получи затрупване на досиета в павликенския ТЕЛК. Ако не, тепърва РЗИ ще умува как да помогне на болните да получат по-бързо обезщетенията за временната неработоспособност. Толкова проблеми имахме с белодробно болните пациенти, след като специализираният ТЕЛК бе закрит в белодробната болница “Д-р Трейман”, припомни д-р Личева. После проблемът бе уреден, като се намери лекар пулмолог, който да преглежда в Павликени. Сега отново има препъникамък с намирането на доктор, който да отиде на работа в ТЕЛК поради ниските заплати и забраната да се работи на второ работно място.

Източник: dnesbg.com

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit