ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Павликенският районен съд отмени глоба на... фалирало дружество

( 0 Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Визуално през процепи и прозорци митнически екип установил, че в помещения на винарска изба се съхранява готова продукция, бутилки, кашони и наличие на стоманобетонни резервоари, сочи съдебно решение на Районния съд в Павликени, с което се отменя митническа глоба от близо 18 000 лв. за винарска изба в Сухиндол.
Така митничарите установили 4797 бутилки най-различни питиета без бандерол и съставили през лятото на миналата година акт на „Ловико Лозари” ЕАД. Помещенията били запечатани, били взети проби в присъствието на проверяваното лице за анализ и контрол и пиячката била конфискувана, защото от въпросното дружество отказали отговорно пазене, тъй като стоката не била тяхна.
ОТ ВЪПРОСНАТА ФИРМА В СУХИНДОЛ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНА представили на митничарите документи, че този алкохол е на обявената още преди няколко години в несъстоятелност „Ловико България” АД. Въпреки това обаче било написано наказателно постановление с глоба двойния размер на неплатения акциз за питиетата. По време на делото в Павликени, с което „Ловико Лозари” обжалва тлъстата глоба, са показани още доказателства и са разпитани куп свидетели. На практика се оказва също, че 4797-те бутилки с алкохол са и под възбрана от съдебни бирници заради фалита на „Ловико България” АД.
СПОРЕД ПАВЛИКЕНСКИЯ СЪД ИМА ОЧЕВАДНО РАЗМИНАВАНЕ МЕЖДУ ДАТИ И КОНСТАТАЦИИ В АКТА ЗА НАРУШЕНИЕ и наказателното постановление, издадени от митницата в Свищов, и глобата за „Ловико Лозари” е отменена като незаконосъобразна.

Източник: borbabg.com

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit