ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Определиха победителите от конкурса за проект на пазара в Павликени

( 0 Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Архитектурно студио, представлявано от арх. Олег Николов от Кърджали, спечели първа награда в конкурса за идеен проект за “Обемно пространствена концепция за реконструкция, модернизация и благоустрояване на Общински кооперативен пазар”, който община Павликени и Общински пазар обявиха през юни т.г. Целта беше Общината да получи съвременна концепция за изграждане на обекта, която да го превърне в знаково място не само за търговия, но и като социален, развлекателен и търговско-обслужващ център. Пазарният ден във вторник в Павликени е сам по себе си събитие в живота на много хора от града и от цялата община. Тук идват стотици търговци на зеленчуци, плодове и промишлени стоки и още повече купувачи, които, освен че търсят най-добрата стока, разчитат да срещнат и свои познати, да намерят повод за добра приказка, да научат последните новини. Пазарът в Павликени е играл важна роля в живота на местното население десетилетия назад. Каква атракция е представлявал пазарът, показват и запазени в Историческия музей снимки.
Под ръководството на управителя на пазара Красимира Енева на терена се поддържа добър ред и хигиена, но все пак не предлага съвременни, модерни и удобни места за търговия. В преобладаващото си мнозинство търговците се разполагат от двете страни на кръстовището край пазара, а двете основни улици се затварят за движение за времето до обяд във вторник.
Четири проектни предложения бяха подадени за конкурса. Всички те бяха класирани и наградени с парични награди.
Класираният на първо място ЕТ “Дженерал-А-Олег Николов”, чийто проект спечели 91 точки от журито, получава награда от 3000 лв., на второ място е ЕТ “Форум – Александров”, София, с 85 точки и с награда от 1500 лв., на трето място е ЕТ “Никел – Елка Николова” – В. Търново, със 70 точки и награда от 500 лв. и на четвърто място “10АМ” ЕООД – арх. Ивайло Петков, София с поощрение от 300 лв.
През следващия програмен период 2014-2020 г. Община Павликени ще кандидатства с проект по оперативна програма за осигуряване на необходимия финансов ресурс за модернизиране на Общинския пазар.

Източник: dnesbg.com

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit