ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Министерски съвет прехвърли бившето общежитие на Община Павликени

( 3 Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

Община Павликени получи безвъзмездно сградата на бившето общежитие и ще има възможността в най-скоро време да го превърне в социални квартири. На заседанието си от 9 октомври Министерски съвет взе решение и отне поради отпаднала нужда от Регионалния инспекторат по образованието - Велико Търново правото на управление върху сградите и терена на бившето СПТУ по промишлени технологии в Павликени и прехвърли безвъзмездно собствеността върху тях на Общината, съобщи пресслужбата на кабинета.

Местната власт възнамерява да изгради на мястото социални квартири, като за ремонтните дейности ще кандидатства за европейски средства. Съдействие за решаването на въпроса оказаха и народните представители от „Коалиция за България” Мариана Бояджиева, Петър Кънев и Милка Христова от Павликени, които поставиха въпроса на среща с вицепремиера Даниела Бобева.

Намерението на Общината е да използва етажи от общежитието към бившата Професионална гимназия по промишлени технологии, която е затворена от години. Броят на нуждаещите се непрекъснато се увеличава, като в момента Община Павликени настанява такива граждани в собствения й пети етаж от сградата на общежитието.

Освен етажите от сградата, към Общината са прехвърлени и 13 дка от двора и намиращите се в него обслужващи постройки. Общинският съвет в града на предишна своя сесия излезе с решение, че дава съгласие да приеме имота.

Кметът на Павликени е уверил, че за рехабилитиране на сградата Общината ще кандидатства с проект по оперативните програми в следващия финансов период или ще намери собствено финансиране.

Източник: dariknews.bg

 

Коментари 

 
0 #1 harry56 2017-07-08 05:08
thanks

[color=#ecf3f7]gclub[/color]: https://www.vegas-th.com/gclub.html
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit