ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Международен лагер събира общностни модератори от четири държави

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Международен лагер на общностни модератори от България, Унгария, Румъния и Испания организира във В. Търново Център “Амалипе”. Инициативата се реализира в рамките на проект „Крачка напред – овластяване на младите хора и жените от местната ромска общност”, финансиран от Европейската комисия по програма Дафне.

Лагерът събира от 15 до 19 юли участници от седем общини в България, сред които Велико Търново и Павликени, където са ситуирани Ценрове за развитие на общността – иновативна услуга, базирана в общостта за засилване на теренната работа на местно ниво. От страните партньори по проекта са създадени по един Център за развитие на общността.

По време на лагера общностните модератори ще придобият знания и умения как да се справят при възникване на случаи на дискриминация, как да се борят и  преодоляват стереотипи спрямо ромската общност, как да организират тренинги и кампании с цел развиване на капацитета на местната общност. Участниците ще споделят и научат повече за културата, традициите и проблемите на ромската общност в отделните държави, ще обменят практики при справяне на случай на насилие, нарушаване на граждански права, достъп до социални и здравни услуги.

Към всеки Център за развитие на общността, след приключване на обучението, предстои разкриване на местни клубове за развитие, с които се цели да се подкрепи, засили и доразвие работата на общностните модератори в общините.

Източник: dariknews.bg

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit