ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Условна присъда за ченгето, задържано при зрелищна акция във Велико Търново

( 0 Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Милен Иванов изнудвал фермер от Добри дял, искал му 12 000 лева

1 година лишаване от свобода условно получи 43-годишният полицай Милен Иванов за опит за измама в размер на 12 000 лева. Същото наказание получава неговият съучастник в престъплението – Атанас Чакъров от Павликени. Присъдите са постановени от Великотърновския районен съд след одобрено споразумение между подсъдимите и прокуратурата. Наказанията са с тригодишен изпитателен срок, не подлежат на обжалване и влизат в сила незабавно.
Милен и Атанас бяха задържани при зрелищна акция на полицията на 14 май т.г. след ангажиране на значителен ресурс на ОД на МВР – Велико Търново. Пред очите на десетки граждани в района на пътен възел “Качица” спецченгета атакуваха личния автомобил “БМВ” на Милен, като изстреляха газова граната през задното стъкло. Полицаят бе оставен обездвижен повече от час в автомобила, поради което в града тръгна упорит слух, че е убит. Малко по-късно бе задържан и Чакъров. По-късно стана ясно, че двамата са задържани за измама.
Жертва на полицая и неговия съучастник бил Георги Б. от лясковското село Добри дял. Мъжът се занимава от години с животновъдство и отглежда крави и овце. Преди четири години се запознал с французин, който също закупил крави с намерението да кандидатства за пари по европроект. Тъй като нещата по проекта се забавили, чужденецът помолил Георги да се грижи за животните му с условието да не ги продава. По-късно французинът съвсем се отказал от идеята си да става фермер, продал всички крави и заминал за родината си.
Атанас Чакъров научил за отношенията между двамата и през пролетта на т.г. отишъл при Георги и се представил за пълномощник на французина. Заявил, че фермерът от Добри дял трябва да му даде 12 000 лева, защото уж бил продавал крави на чужденеца, без да предаде парите за тях на легалния им собственик. Георги заявил, че отношенията между него и французина са напълно изчистени и няма намерение да дава никакви пари. Чакъров си тръгнал.
В началото на май на телефона на Георги звъннал Милен Иванов. Представил се като служител на полицията и поискал да се срещне с фермера. На срещата му обяснил, че в полицията е постъпила жалба от Чакъров, който претендирал за извършено престъпление срещу пълномощника си. Полицаят дори показал жалбата на Георги и го посъветвал да предаде парите, за да не стане обект на разследване. Фермерът обаче не се вързал, сам подал сигнал в ОД на МВР и разказал всичко. Криминалистите стигнали до извода, че колегата им се опитва да извърши измама, дали инструкция на Георги да се срещне с Милен и да му предаде 1000 лева като част от исканата сума. Предварително белязали парите.
Така на 14 май Георги и полицая се срещнали в старата столица, фермерът дал парите и Милен потеглил с колата си. Минути по-късно бил задържан. Белязаните пари се оказали в колата му, била намерена фалшивата жалба, както и фалшиво пълномощно, притежавано от Чакъров. Милен и Атанас признали всичко и се съгласили на споразумение. Още след задържането на Иванов комисар Живко Коцев го отстрани временно от длъжност. Макар и условна, присъдата по делото означава, че той няма да бъде върнат на работа в полицията.

Източник: dariknews.bg

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit