ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

Погнаха нелегалния дърводобив

( 3 Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

Специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол" и с цел противодействие на незаконния дърводобив и контрол на пребиваващите чужди граждани се проведе на територията на полицейските управления в Г. Оряховица, Свищов и Павликени вчера. Проверени са общо 184 автомобила, пет превозни средства и 149 граждани. Съставени са 9 акта по Закона за движение по пътищата и 22 глоби по фиш.  Установени са 7 чужди граждани, пребиваващи на проверяваните територии, нарушения не са установени.

На тероторията на РУП – Павликени са образувани две бързи производства за незаконна сеч на дървесина и една преписка. Павликенските полицаи и служители на ДГС "Болярка" са открили незаконно добита дървесина в две жилища в с. Стамболово. При проверка в дома на 29-годишен мъж са установени 4 куб.м дърва за огрев, без контролна горска марка и превозен билет. Мъжът е задържан за 24 часа. При проверка в дома на 48-годишна жена от същото село са намерени още 4 куб.м дърва за огрев. Тя е задържана с полицейска мярка за 24 часа.

В хода на операцията в Павликени е извършена проверка и на каруца, превозваща дърва за огрев, управлявана от 52-годишна жена от същия град. Във возилото били натоварени един кубик дърва, незаконно набрани от местността "Дрянкурс", които са собственост на община Павликени. Дървата са иззети и върнати на собственика.

Източник: dariknews.bg

 

Добави коментар

Сайта не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон. С публикуването на коментар, Вие се съгласявате с Правила за публикуване на коментари!


Защитен код
Обнови

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit