ПАВЛИКЕНИ ИНФО

Информационият център на Павликени

ПАВЛИКЕНИ ИНФО - ИЗБОРИ 2011Бюлетини от Г. Оряховица се озоваха във В. Търново, а за Павликени – в Килифарево

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

ОИК отхвърли всички жалби в изборния ден

Общо 9 жалби постъпиха в Общинската избирателна комисия във В. Търново в изборния ден. Осем са от БСП, една е от ДПС. В жалбата на ДПС се казва, че бюлетините са от прозрачна хартия и нарушават тайната на вота. След допитване до централната избирателна комисия и областния управител ОИК отхвърли жалбата като неоснователна.
В другите жалби се казва, че в една от тайните стаички липсва стол, че кандидат на ГЕРБ от Самоводене агитира пред секцията в селото, а застъпник от друга партия дразни членовете на определена секционна комисия, както и че броят на застъпниците е повече от това, което законът позволява. Всички тези жалби са оставени без уважение.
БСП е сезирало комисията за това, че в изборния ден в заведение в центъра на Церова кория се пие алкохол, при условие че това е забранено. Случаят е проверен и е установено, че на мястото няма нерегламентирана продажба на алкохол. Според друг сигнал избран кмет от населено място извозвал избирателите до секцията с нерегламентиран транспорт. Едни от най-коментираните случаи на нередности, представени като нарушения, са свързани с наличието на бюлетини за други градове във великотърновски секции и обратно. Във Велико Търново в купчината за бюлетините е имало такива за балотажа в Горна Оряховица. Бюлетини за балотажа във Велико Търново са се озовали в Свищов, а кандидатите за Павликени са били сред бюлетините в Килифарево.
От ГЕРБ алармираха, че членове на секционни комисии, определени от БСП, са получавали инструкции да подписват протоколите с особено мнение. От партията сигнализираха също, че в ПГЕ “Ал. Попов” във В. Търново е бил включен телевизор, предаващ пресконференция на БСП, излъчвана по Канал 3. След намеса на председатели на секционни комисии нарушението е прекратено.
Като цяло в областта нямаше жалби, уважени от съответните общински избирателни комисии. През нощта срещу 30.10 в с. Страхилово са били начупени витрините на хранителен магазин, собственост на семейството на кандидатката за кмет от ГЕРБ Дияна Димитрова, която е на балотаж с кандидат на БСП. Подаден е сигнал в полицията и жалба в ОИК – П. Тръмбеш. Жалба в ОИК – Сухиндол е подал Георги Острев, общински председател и преупълномощен представител на ГЕРБ срещу присъствието на кметските наместници пред избирателните секции в селата Бяла река и Горско Косово.
Сигнали срещу секретаря на община Свищов Върбинка Конова са подавали членове на секционни комисии в предизборния щаб на ГЕРБ – Свищов и в ОИК. Конова, без да се легитимира, издавала различни нареждания относно организацията на изборния процес, настоявала за отмяна на решения на СИК.
В свищовското село Драгомирово бе установена явна агитация в полза на кандидата от Коалиция за Свищов, заради което също бе подадена жалба в ОИК.

Източник: dnesbg.com

 

Сергей Станишев подкрепи инж. Eмануил Манолов за кмет

( 2 Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Победим ли в неделя, Павликени ще има кмет на всички павликенчани. Управление с ясно и отговорно лице, управление с отношение и внимание към хората”. С такива думи и гаранция за изпълнението им кандидатът за кмет инж. Емануил Манолов и група от 8 общински съветници посрещнаха лидера на БСП Сергей Станишев в Павликени. В късния следобед вчера председателят на социалистическата партия посети града, в който БСП убедително води след вота от миналата седмица.
След първия тур на изборите групата на социалистите е най-голямата в местния парламент в Павликени с 8 съветници. Увеличават се и членовете на младежката организация, които също участваха в срещата.
“Много важно е в страната да има коректив на правителството. Баланс на властите е нужен във всяка демокрация, за да не може един порок да зарази цялата система”, каза кандидатът за кмет на античния и вечен град. Затова е необходимо и Ивайло Калфин да бъде избран за президент.
Това е второто посещение на Станишев в рамките на кампанията в Павликени. През предизборния щаб на инж. Емануил Манолов преди седмица се отби и кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин със съпругата си.
Никой няма право да стои на топло вкъщи и да не отиде до избирателните секции в неделя, тези избори решават съдбата на нашия град за няколко мандата напред, каза пред гостите инж. Манолов. Той получи солидна преднина пред втория като убеди 3869 жители на общината да гласуват за него на първи тур.
Основните тези, с които инж. Манолов спечели сърцата на съгражданите си, кандидатът разписа в своята управленска програма. На първо място в нея е привличането на инвестиции в Община Павликени и тя да бъде пример за създаване на условия за инвестиции. За да се случи това, е нужна добра инфраструктура, посочи кандидатът за кмет.
Сега червеният кандидат разчита на подкрепа от всички демократични партии, които не желаят управление на бабаитлъка и диктатурата, но договорки за постове не стоят на дневен ред. Подобни слухове вече обикалят Павликени, но нямат основание, подчертава инж. Манолов.
Довечера от 18:00 ч. в НЧ “Братство 1884” БСП организира среща-концерт с изпълненията на Мая Нешкова.

Източник: dnesbg.com

 

Председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ на посещение в региона

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов е на посещение във Великотърновска област. Визитата му ще започне от Горна Оряховица, където заедно с кандидата за кмет Добромир Добрев от 9.45 часа ще разговаря с граждани и зеленчукопроизводители на градския пазар. В 10.30 ч. ще посети клуб „Надежда” в Долна Оряховица. Цветанов ще е придружаван от кандидата за общински кмет и кандидата за Долна Оряховица от ГЕРБ Григор Минков. В 11 часа Цветанов ще пристигне във В. Търново, където в предизборния щаб на ГЕРБ на ул. „В. Левски” ще се срещне с кандидат-кмета Даниел Панов. За кратко двамата ще централния пазар в старата столица, след което ще се срещнат с представители на фирма „Елит Мес”. В 12.45 Цветан Цветанов ще бъде в Павликени, където ще разгледа шивашката фабрика „Елит” и предприятието „Метарем”, за да се срещне с колективите и ръководствата на фирмите. С него ще бъде кандидат-кметът Христо Дишев. С жители на Павликени Цветан Цветанов и Дишев ще се срещнат в градския парк „Кирил Ракаров”. В Стражица председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ ще пристигне в 15 часа, където на централния градски площад ще се състои предизборен митинг и концерт на Веселин Маринов. В митинга ще участва и кандидатът за кмет инж. Детелина Борисова. Във В. Търново в 17 часа Цветанов ще се срещне с майки от кв. Чолаковци. Посещението му в региона завършва в Дебелец, където от 18 ч. в читалище „Съгласие” ще започне предизборна среща и концерт.

Източник: dariknews.bg

 

Обръщение на Христо Дишев

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Уважаеми съграждани,
Приятели,
Аз и моите съмишленици от ПП ГЕПБ –Павликени благодарим на всички гласували за нас,благодарим и на тези ,които подкрепиха и нашите опоненти,защото отидоха да гласуват изразявайки своята гражданска активност.
В края сме на една предизборна кампания. Още отначало декларирахме, че ще бъдем позитивни. Не само го заявихме, но и го изпълнихме. Ние не спекулирахме със страха и несигурността на хората. Не ги заплашвахме, че ще останат без работа. Не обсъждахме личния живот на кандидатите. Не използвахме общински сгради за предизборна агитация..
През изминалите тридесет дни на предизборната кампания се срещнахме с много от вас. Срещахме се официално и неофициално, изслушвахме ви, обменяхме идеи, обсъждахме решения. Споделяхте с нас проблемите си, защото бяхме открити с вас. Доверявахте ни се, защото не обещавахме неща, които не сме сигурни че можем да изпълним.
Споделям желанието на всички хора от общината за открито и честно управление, основано на законосъобразност и професионализъм . Вярвам, че прозрачността и участието на гражданите при вземането на важни решения са в основата на успешното местно самоуправление.
В общи линии ние заложихме изключително и само на това, което държавата отпуска. Не са приемани никакви дарения. Всеки един от нашите кандидати, включително и аз, преди да застъпим в кампанията, сме получили удостоверения, че никой не дължи данъци и такси на държавата. И от тук нататък ние заложихме основно на положителна кампания, на индивидуални и преки разговори с хората, на комуникация с тях, на диалог с тях. Върху това хвърлихме усилия,а не върху мащабна и скъпа предизборна кампания. Много негативизъм бе хвърлен по мой адрес по време на предизборната кампания. Фокусът бе насочен единствено върху това, че аз не съм роден в Павликени. Когато народ избира привилегиите, а не принципите , в един момент губи и двете. За 20 години никой не каза ,че съм чужд. 20 години никой не ме делеше. 20 години от началото на моята кариера до сега съм служил на вашите интереси , но и на обществените. През годините съм спасил много общински имоти, а и в момента водя съдебна битка за спасяването на още. Но през това време вашите деца и внуци напускаха града и отиваха другаде, защото управлението на местни хора с едно и също мислене и с един и същи тип на управление обезлюдиха общината. Аз предлагам да изберете различното мислене, аз предлагам да изберете юридическия ми професионализъм пред статуквото . Деленето на местни и чужди не носи нищо добро. Светът е глобален и никой не дели хората според това къде са родени. В света отдавна делят хората на можещи и не можещи.Аз съм доказал ,че мога да защищавам вашите обществените интереси. Хората в Павликени нямат полза да се делят на камъни, които са заседнали в собствените си лични интереси и на такива , които са някакви други незначителни и случайни. Деленето на хората според какъвто и да е признак е вредно за общността, защото тя духовно се изсушава и убива потенциала у хората. Аз и моите съмишленици искаме да обединим всички камъни и камъчета на територията на общината за да съградим нови отношения , нови перспективи за хората и бизнеса , за да спасим от ново обезлюдяване община Павликени.
Обръщам се към всички вас – хората , които нямате явни политически пристрастия, но не ви е безразлично какво ще се случи с общината ни през следващите четири години. Възползвайте се от правото си да гласувате. Не се отказвайте от правото си на глас, а излезте и гласувайте в неделя! Гласувайте по съвест, така както ви диктуват ума, душата и сърцето. Не позволявайте други да решават вместо вас,не позволявайте на комбинацията от лични партийни интереси между БСП и ДПС да определят бъдещето ви ! Живота и бъдещето са ваши и те трябва да бъдат определени от вас! Изберете промяната и нека заедно да съживим и започнем да градим нови отношения и перспективи за Павликени за да стане едно по-добро място за живеене!

Христо Дишев

 

Христо Дишев, кандидат-кмет на ГЕРБ за община Павликени: „Досегашният ми трудов път в Павликени се явява отрицание на шуробаджанащината”

( 2 Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

 

Кметът трябва да мисли стратегически, а не да слугува на отделни частни интереси, казва адвокат Дишев

Христо Дишев е един от успешните адвокати във Великотърновска област. Зад гърба си има 20 години адвокатска практика, бил е четири мандата секретар и член на Адвокатския съвет при Великотърновската колегия. Работил е с всички структуроопределящи фирми в община Павликени, както и с големи чуждестранни инвеститори, като „Американ Стандарт“ и „Интербрю“. Дългогодишен консултант на Община Павликени и на банкови институции. Владее руски и английски език, има опит в НПО сектора и в партньорството с потребителски организации. През дългата си практика е водил стотици безплатни дела в помощ на социално слаби граждани.
- Г-н Дишев, как оценявате резултатите си от първия тур в Павликени?
- Благодаря на всички, които на 23 октомври отидоха да гласуват, защото изборът на местна власт най-пряко влияе върху живота на всички ни. Оказва се, че две трети от жителите на общината показаха със своя вот, че не желаят Павликени да остане „червена крепост“. С избора си хората категорично показаха, че искат родното им място да се управлява по нов начин. В момента сме пред дилемата дали да изберем развитието и европейския облик на Павликени, или пък забвението, обезлюдяването и безработицата. Защото, докато аз със своите професионални знания и умения съм защитавал интересите на общината и на общинските дружества, кандидатът на БСП нагледно е показал как едно общинско дружество може да бъде източено. Става дума за общинската строителна фирма „Росица“ ООД, която е ръководена от бащата на Емануил Манолов. За мен не е нормално общинската фирма, която се управлява от бащата на кандидата на БСП, да е на тотална загуба и в момента да се разпродават позорно нейните активи на публичен търг от държавата, а в същото време частната фирма със същата дейност на самия кандидат да е на печалба. Не е нормално две седмици преди местните избори през 2007 г. губещата тогава общинска фирма, управлявана от бащата, да продаде на частната фирма, ръководена от сина, най-печелившия си обект - бетоновия възел, на цената на един мезонет във Велико Търново и дружеството да остане без най-печелившата си дейност! Аз дълбоко се съмнявам в искреността на г-н Манолов да защитава общинските интереси, след като на практика е доказал като съдружник в общинската фирма, че работи против тях.
- Основният аргумент на противниците Ви е, че не сте роден в Павликени?
- Това е факт, но дали е недостатък? Сигурен съм, че това е дори предимство, защото аз не дължа никому нищо. Нямам роднински зависимости, не съм свързан с частни икономически интереси, целия си съзнателен трудов живот съм посветил на това да помагам на клиентите си от общината да решат своите проблеми. Съдействал съм най-активно на по-голямата част от спортните и пенсионерски клубове да бъдат регистрирани, за да могат да ползват средства от държавата. Досегашният ми трудов път в Павликени се явява отрицание на шуробаджанащината и може би точно за това съм неудобен. Мисля, че от страх и слабост моите политически противници изтъкнаха факта, че съм роден другаде, като съществен за кандидатурата ми, но това показва, че няма къде да ме атакуват. За мен един кмет трябва да е открит и достъпен за хората, да е добър стопанин на общинските фирми и имоти, да познава законите, защото това, което подписва ежедневно, е изцяло свързано със закона. Кметът трябва да има добра комуникация и с централната власт, за да има синхрон между държавната и местната политика. Кметът трябва добре да говори с местния бизнес – от най-големия до най-малкия, а това именно е било мое професионално задължение като адвокат. Кметът трябва да мисли стратегически и да търси начини да привлича средства за всички обществени сфери, да подпомага гражданите, а не да слугува на отделни частни интереси и да създава условия да се облагодетелстват отделни икономически субекти. Доказал съм, че това го мога, и това, че не съм родом от Павликени, не е от значение за участието ми в бъдещото управление.
- Какво е Вашето послание към гражданите на Павликени?
- Тъй като населението на общината е застаряващо (в резултат на 20-годишното управление на БСП), призовавам всички млади хора да намерят време в неделя да стигнат до избирателните урни. Нека да гласуват по съвест, без да продават гласа си и без да се поддават на манипулации!
Нека възрастните хората да проявят разум, нека попитат своите деца и внуци кого да подкрепят и да гласуват заради тях. Нека изберем - дали бъдещият кмет да е човек, който е ощетявал данъкоплатците чрез шуробаджанашкото управление на общинско дружество, или човек, който е водил стотици дела на хора в затруднено положение без възнаграждение и който пак ще продължава да го прави, защото това са неговите житейски и професионални принципи. Дали човек, който поставя личния интерес и облагодетелстване над обществените дела, или човек, за когото просперитетът на Павликени е кауза, и има волята да е добър стопанин.
Гласувайте с разум, защото вие ще определите развитието на Павликени през следващите четири години. Аз вярвам във вас!

Източник: borbabg.com

 

Сергей Станишев ще бъде във Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще даде пресконференция в пресклуба на БТА във Велико Търново на 27 октомври 2011 г. от 13.30 часа, съобщиха от пресцентъра на БСП. Станишев заедно с кандидата за кмет Николай Илчев ще разговаря с хората на Велико Търново по главната улица в града.
От 15.30 часа лидерът на БСП ще бъде в центъра на Горна Оряховица, където ще се срещне с кандидата за кмет Георги Рачев и ще поднесе цветя пред паметника на Николай Панайотов. Около 16.30 часа, Сергей Станишев ще бъде в предизборния център на БСП в града, където кани на разговор представителите на медиите.
В 17.30 часа лидерът на БСП ще бъде в Павликени, където ще се срещне с кандидата за кмет Емануил Манолов и ще разговаря със хората в центъра на града.

Източник: focus-news.net

 

БСП и ГЕРБ ще мерят сили в община Павликени

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Кандидатът на БСП инж. Емануил Манолов и кандидатът на ГЕРБ Христо Дишев отиват на балотаж в неделя за кмет на община Павликени. Емануил Манолов получи подкрепа от 3869 гласа, или 31.78 на сто от избирателите, а Христо Дишев – от 2502 гласа, или 20.55 на сто.
Досегашният кмет на общината инж. Ангел Генов получи 1157 гласа и зае трета позиция в класирането. Избирателната активност за местна власт в общината е била около 54 процента. Изборният ден е преминал без особени инциденти и няма гласоподаватели, които не са имали възможност да подадат гласа си.
На първия тур са избрани кметовете на Бяла черква – Албена Тодорова, втори мандат, от ПД “Социалдемократи”, Върбовка – Антон Антонов, трети мандат БСП, Горна Липница – Юлко Палов, ГЕРБ, втори мандат, Димча – Стефан Прокопиев, трети мандат БСП, Лесичери Димитър Митрев, независим, подкрепен от БСП, четвърти мандат, Михалци – Петко Петков, ОБТ-Либерали, трети мандат, и Сломер – Бонка Петрова, независим, подкрепена от БСП.
В останалите села от общината отиват на балотаж: Батак – Зенко Маринов, ДПС, и Димитър Димитров, БСП, Бутово – Нели Рангелова, БСП, и Владимир Владимиров, ПД “Социалдемократи”, Долна Липница – Александър Даскалов, ЗНС, и Марин Маринов, БСП, Дъскот – Верка Стефанова, БСП, и Петър Кънчев, Синя коалиция, Караисен – Мариана Блажева, БСП, и Борислав Чукаров, ЗНС, Недан – Илко Костадинов, ГЕРБ, и Боян Боянов, БСП, Патреш – Валентин Вълев, БСП, и Цветан Гачевски, Синя коалиция, Стамболово – Христо Величков, Синя коалиция, и Петър Петров, ПД “Социалдемократи”.
Разпределението на местата в 21-местния Общински съвет в община Павликени е 8 места за БСП, 5 за ГЕРБ, 2 за ДПС, 2 за ЗС “Ал. Стамболийски”, 2 за ПД “Социалдемократи” и 2 за Обединен блок на труда-либерали.
От местния парламент излязоха ЗНС, “Атака” и СДС заради малкото спечелени гласове. Впечатление правят с убедителното си представяне новите за този мандат политически играчи Андрей Илиев ДПС с 894 гласа и Румяна Сиракова, Обединен блок на труда-либерали – 832 гласа.

Източник: dnesbg.com

 

Обръщение на Емануил Манолов

( 0 Votes )

Павликенчани, изборът Ви вчера ясно очерта битката в следващата неделя - чистия разум срещу здравите мускули. Благодаря Ви за всеки глас, който пуснахте за моята кандидатура. Те се оказаха недостатъчни да победим на първи тур. Сега е време да покажем, че не ни трябва втори гостенин. В неделя трябва да покажем, че искаме истинско социално управление на Община Павликени! За да задържим децата си тук, за да имаме достойна работа и заплата, за да живеем в спокоен и подреден град!

Павликени ще бъде такъв, ако изберете номер ОСЕМ на 30 октомври!

 

Мими Иванова и три-часов концерт за край на кампанията на БСП

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Читалището едва събра желаещите да
чуят кандидатите от червената партия!


С небивал успех премина заключителният концерт за кампанията на БСП-Павликени. Над 3 часа продължиха изпълненията на Мими Иванова, формация „Балканика” и хор „Пей сърце” към Клуба на пенсионера в града.

Салонът на читалище „Братство” едва успя да побере желаещите да чуят политическите изказвания на кандидатът за кмет инж. Емануил Манолов, на кандидатите за съветници с номер ОСЕМ в бюлетината, както и изпълненията на талантливите артисти.


Инж. Манолов, който все по-категорично е сочен за победител още на първи тур, започна изказването си с притча.
„Искам да започна с една история. В нея отново се говори за камък – символ на моята кампания, свързан с устойчивост и сила, от каквито качества добрият кмет безусловно се нуждае.
В нея се разказва за преподавател, празен сандък и различни по размер камъни.
Историята е следната. На завършването на група студенти, учещи управленски науки, преподавателят им предложил финален тест с цел да провери наученото от тях. Поставил пред тях празен сандък, купчина различни по размер камъни, една кофа пясък и им поставил задача да намерят начин, по който сандъка максимално да бъде запълнен и уплътнен, така че да се съберат всички материали.  Всеки предлагал различни стратегии: едни след сложни математически изчисления слагали пясъка отдолу и натъпквали камъните, други след позоваване на сложни икономически формули първо изсипвали камъните и стръсквали, но така и не се намерил студент, който да събере всички камъни, заедно с пясъка, в сандъка.

Преподавателят взел нещата в свои ръце. Първо подредил отдолу големите камъни. След това сортирал следващите по големина и внимателно положил и тях. Последователно наместил и следващите по размер и най-отгоре изсипвайки пясъка запълнил празните пространства и изравнил. След аплодисментите на студентите той ги попитал каква е поуката от тази задача.

Запомнете: с каквото и да се захванете в този живот, за да успеете, първо полагайте в основата големите камъни. И след това надграждайте и развивайте. Така се постига устойчивост!” Инж. Манолов изброи акцентите от упраленската си програма. На първо място е привличането на инвестиции в Община Павликени и тя да бъде пример за създаване на условия за инвестиции. За да се случи това е нужна добра инфраструктура, посочи кандидатът за кмет. Преди всичко нормални пътища, пречиствателни станции, В и К, тротоари и детски площадки са необходими, според инж.Манолов.
Той иска да направи администрацията отворена и загрижена . „Искам да върна социалния и културен живот на младите хора. Ще работя неуморно за ремонтирани читалища във всяко населено място в общината, действащи самодейни състави, фестивал на зеленината и цветята в общината, подкрепа за млади творци, провеждане на научни, музикални и спортни форуми.
Хората от павликенския край имат нужда от ремонтирани детски градини, възраждане на спортните клубове и стадиони, популяризиране и развитие на културно – историческото наследство, възраждане на религиозните храмове”, каза от сцената претендентът.
„Искам възрастните да живеят сигурно и достойно. Ще подкрепя създаването на общинска полиция, която във всяко населено място ще следи за спокойствието на гражданите. Ще се боря да запазим здравните служби в селата и да подобрим социалните услуги за възрастното население.
Ангажирам се постоянно да бъда сред хората”, защви инж.Манолов.
Той ще организира веднъж на две седмици изнесена приемна в различни села от региона с цел решаване на техните проблеми на място. „Няма да жаля воля и сили да браня интереса на местните хора пред централната власт”, каза той.

„Искам да превърна павликенския край в зелено и модерно кътче от Европа в което живеят ангажирани, амбициозни и доволни хора”, това е целта в програмата на Емануил Манолов за кмет. „Ангажирам се през целия мандат на своето управление да бъда честен, трудолюбив и неуморен. Искам да успея и знам че мога, с вашата подкрепа и с Божията помощ!”


„Местната власт трябва да бъде поверена в здрави ръце – ръцете на строител, на съзидател от реалния сектор на икономиката, който за своите 41г. е видял 2 и 200”, дпоълни от името на кандидатите за кметове на кметствао Стефан Прокопиев – настоящ кмет на с.Димча и кандидат за поста. Не се поддавайте на натиск! Силата сте вие!, обърна се кметът към присъстващите с призив да не продават гласа си.

Авторитетният кардиолог, д-р Станислав Стоев, пети в листата на БСП също говори пред присъстващите. Здравеопазването в България е болно и има нужда от силни лекарства, посочи той и изброи трите най-важни неща, за да се запази болницата в Павликени: да се рехабилитира сградата, да се спре изтичнаето на кадри, включително и чрез отпускане на общински стипендии, и чрез закупуването на модерна апаратура.

24-годишният Христо Кавалски говори от трибуната от името на младежите в БСП. Той подчерта необходимостта от приемането на общинска стратегия за младежта 2011-2016 и назначаването на отговорник за работа с младежите. Да спрем ранното отпадане от училище, призова Кавалски.

„Много ми е болно, когато посещаваме нашите селца  и разбираме, че през две къщи в трета живее по някой самотен старец”, разказа Веска Балчева и призова за мерки за сигурността в селата.

Членът на Националния съвет на БСП Ангел Вълков прочете обръщение от председателя на социалистите Сергей Станишев. Специален гост на павликенчани беше и Пламен Чернев, кандидат за кмет на Сухиндол. Слово от сцената отправи и архиерейски наместник отец Георги.

15 червени павликенски рози подари на Мими Иванова кандидатът за кмет. Не е сезонът на лалетата, затова се покланям пред вашия талант с този букет от истински павликенски рози, каза кавалерът. Звездата на българската естрада си тръгна от Павликени и с друг дар. Инж. Емануил Манолов й подари картина на местната талантлива художничка Мирела Николова, чиято изложба е подредена във фоайето на читалището.
С право хоро и изпълнение на химна на БСП – „Моя страна, моя България” приключи празникът, подарен от социалистите на град Павликени.

 

Адвокат Христо Дишев, кандидат-кмет от ГЕРБ за община Павликени: „За добрите инициативи приемният ми ден като кмет ще е всеки ден”

( 4 Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

46-годишният Христо Дишев, който е завършил юридическото си образование в Софийския университет, е изградил много успешна адвокатска практика. На 26 септември се навършиха точно 20 години от първия му работен ден като адвокат в Павликени, където работи и до днес. Дишев е баща на две момчета. Хората го познават като почтен, принципен, отговорен, широкоскроен и мислещ човек. Самият той казва за себе си, че е работохолик, което намира едновременно и за добро, и за лошо качество. Досега не се е занимавал с политика, но е категоричен, че той и членовете на ГЕРБ в Павликени са готови да работят честно за реална промяна в качеството на живот.

- Г-н Дишев, как върви кампанията Ви в Павликенска община?
- Всичко върви по програма. Срещаме се с хората от всички населени места, които проявяват голям интерес. Събранията ни се посещават от хора от всички възрасти и минават при пълни салони, което ми показва, че се осъзнава реалната нужда от промяна в тази община. Хората питат непрекъснато защо в съседните общини се правят много неща по европейски програми, а в нашата няма нито един проект. Те не вярват на предизборното лицемерие на сегашната управа, която с общински пари, а не с европейски започна необяснима подмяна на здравите плочки на тротоарите в центъра на Павликени, а в същото време нищо не се прави за задоволяване на елементарни нужди на пенсионерите например. Всички се интересуват какво става с общинската собственост и защо по малките населени места няма помещения за пенсионерски и младежки клубове, защо липсват детски площадки. Миналата година структурата на ГЕРБ в Павликени по своя инициатива и със свои средства направи ремонт на пейките и люлките в парка и вместо благодарност получи укори, че посяга на общинската собственост... Тази управа възпира по всякакъв начин инициативността на хората и ги обезверява. Точно липсата на разумен подход в управлението на общината е направила жителите пълни скептици и песимисти. Като част от тази общност от недоволни хора, аз прецених, че също не мога повече да разчитам на случайността или на късмета – да „уцелим” работлив, информиран и почтен човек, който да ръководи общината. Затова се кандидатирах. Срещите ми с хората потвърждават правилността на избора ми.
- Какви са основните пороци на сегашното управление?
- Основен проблем е липсата на информираност у жителите на общината. Няма нито една местна медия, нито друг информационен инструмент, чрез който кметът и Общинският съвет да общуват с хората и да се отчитат за работата си пред своите избиратели. Общинският кмет не посещава общоселските събрания, отказва често да приеме хора, които искат да създават работни места в града, отказва или забравя за важни срещи, вследствие на които в общината могат да влязат частни или държавни инвестиции. На практика липсва всякаква комуникация между кмета и избирателите. В същност комуникацията е и невъзможна, тъй като повече от една четвърт от мандата си кметът е прекарал в чужбина. За съжаление, от този му задграничен престой не последва никаква полза за общината – нито един чужд инвеститор не бе доведен лично от него, нито една добра практика не бе внесена. Всъщност единствената добра практика, която въведе още след встъпването си като кмет, бе отчитането на работното време на служителите чрез чип карти.
Като прагматичен човек, подвластен на законите, аз държа да използвам точни данни, поради което за други сериозни пороци на управлението няма да коментирам сега. Още в началото на следващия мандат обаче ще бъде разпоредено извършването на цялостен одит на работата на кмета. След като анализираме резултатите от ревизията, ще знаем със сигурност какво е правено, какво не е направено и ще информираме обществеността и институциите за тези резултати.
Съществен проблем на общината, който е виден и без ревизия, е липсата на добра работа в отдела за общинска собственост. Именно общинската собственост е онзи икономически лост, с който общината може да се намесва за разрешаването на социалните проблеми, както и за събиране на допълнителни средства в общинската хазна. Безпринципното намаляване на активите на общинските търговски дружества във време на криза е лишено от всякаква пазарна и управленска логика. Мизерните бюджети за селата не позволяват на селските кметове да извършва социални или инфраструктурни разходи, да не говорим за култура. Там, където нещо все пак се случва, то се дължи на инициативността на кметовете, а не на помощта на общината. Такъв е например Юлко Палов, който направи с. Горна Липница летен културен център на общината практически почти без средства.
- Какво ще направите Вие и екипът Ви в Павликени?
- Ние, за разлика от предното управление, гледаме на бизнеса по нов начин. Неговите представители приемаме като хората, които осигуряват препитанието на семействата от общината, облекчават държавата и местната администрация от някои социални разходи. Успешното развитие на местния бизнес освен силен социален ефект дава и сериозни постъпления в бюджета на общината. Искаме да подпомогнем с всичко, което законът позволява, всяка една бизнес инициатива в общината! За такива инициативи приемният ден на кмета ще бъде всеки ден. Ще помагаме много на производителите на декоративни храсти и рози. Озеленяването отново може да стане основен поминък в региона. Искаме да превърнем Павликени в град градина.
Освен на бизнеса сериозно внимание ще обръщаме на младите хора, на децата. Изключително силно в нашата програма е залегнало развитието на масовия детски спорт и извънкласните форми, като някогашното опитно поле например. Подробно управленската ни програма може да бъде намерена в нашия щаб в Павликени, както и на Фейсбук страницата „Христо Дишев - кандидат за кмет на община Павликени”.
С огромна болка искам да спомена един факт, който всеки може сам да провери на сайта на НСИ – само за последните десет години между двете последни преброявания населението на община Павликени е намаляло с цели 25%… Една четвърт от населението е напуснала това място и това е според официалната статистика. Действителната картина е дори още по-страшна. Чия е отговорността за това?! Много хора в трудоспособна възраст, с възможности за генериране на доходи, са се отчаяли от управлението в общината и са си тръгнали от тук, създавайки своя бизнес и своите семейства другаде. Селата ни се обезлюдяват, в тях остават все повече възрастни хора и все по-малко млади.

Източник: borbabg.com

 

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Христо Дишев обеща фестивал на цветята в Павликени

( 3 Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

Повече от 100 младежи от Павликени присъстваха на вечерта, наречена “Градски шоу спектакъл”. Уникалното парти беше организирано от МГЕРБ и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ в Павликени.
В голяма бутилка младежите пуснаха листчета с предложения и послания и я връчиха на кандидата за кмет Христо Дишев. В шоуто се изявиха местни таланти със скечове, музикални поздрави, танци и игри. В разгара на партито Дишев, известен с разнородните си таланти, грабна китара и запя “Синева” на “Диана Ескпрес”, последвана от песни на “Щурците”. Дишев е не само фен на рок музиката, но и фронтмен на любителска рок група.
Когато участниците в празника разбраха за идеята на адвоката в община Павликени да бъде организиран фестивал на розата, цветята и декоративната растителност, се роди стихотворение, посветено на кандидата за кмет. Изрецитира му го жена, която някога е била избирана за Царица на розите. Гост на вечерта бе депутатът Христо Христов, както и членовете на областното ръководство на МГЕРБ Надежда Ярмова, Стойко Стойков и Цанко Стефанов.
Христов описа Дишев като успешен, можещ и енергичен кандидат. “Нека да изберем № 2 в бюлетините за кмет, съветници и президент! Да дадем шанс на Павликени да стане европейска община”, призова Христов.

Източник: dnesbg.com

 

ПРЕДИЗБОРНО СЪБРАНИЕ НА БСП В с.ПАТРЕШ

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

На 08 октомври в село Патреш „Българската Социалистическа Партия” проведе предизборното си събрание, на което представи на местните жители кандидатите за кмет на община Павликени , за кмет на село Патреш и част от кандидатите за общински съветници. Домакин на събранието бе местната структура на БСП в селото. Събранието се проведе в големия салон на читалището, присъстваха около 70 човека. Официалната част започна с изказване на кандитата за кмет на с.Патреш от БСП Валентин Вълев. Той изброи наболелите проблеми на селото и своите виждания за разрешаването им, в сътрудничество с общинския кмет. Г – н Вълев заяви, че винаги е готов да посрещне всеки с проблемите му и да се опита да ги разреши. Като домакин на мероприятието, той даде думата на кандидата за кмет на община Павликени – инж. Емануил Манолов. Г-н Манолов е тясно свързан с изграждането на допълнителното водоснабдяване и обясни защо в момента то не се ползва. Обсъдиха се и безработицата, малкото пари за пенсионерския клуб, недостига на вода, рушащата се сграда на училището и др. Той показа на местните жители, че е запознат  с проблемите им и ако му гласуват доверие, със сигурност  ще допринесе за тяхното разрешаване,  заедно с кандидатът за кмет на село Патреш от БСП г-н Валентин Вълев.  И по традиция края на вечерта завърши с няколко изпълнения на фолклорен оркестър „ Извор ” от гр.Павликени.

 

 

Валентина Пенчева – розата сред кандидатите за кмет на община Павликени

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Издигната от Земеделски народен съюз, № 29 в бюлетина

Валентина Пенчева е родена в Павликени през 1977 година. Завършила е средно образование в СОУ “Бачо Киро” в родния си град, а висше образование – в СА “Д. А. Ценов” Свищов, специалност “Счетоводство и контрол” през 2000 година.
Започва работа като продавач-консултант в първия магазин “Браво”. От 2002 година работи като счетоводител във фирмата за износ на рози “Еврогрийн” ООД, а от 2007 година е неин управител. Под ръководството на Валентина Пенчева всяка година фирмата изнася над 2 милиона броя рози и декоративни храсти, при това за страни като Холандия и Белгия, световни лидери в розопроизводството.
Фирмата дава трудова заетост на 150 постоянни и сезонни работници, партнира си и с по-малки производители на рози и декоративни храсти от региона. Валентина Пенчева е семейна, има едно дете на 3 години.
На 34 години Валентина Пенчева решава да се кандидатира за кмет на община Павликени, защото смята, че има достатъчно енергия и натрупан управленчески опит, които ще й дадат възможност да реализира своите идеи за по-добро развитие на общината.
Нейните управленчески приоритети са: здравеопазването, подобряването на инфраструктурата, привличането на свежи инвестиции, които ще допринесат за разкриването на допълнителни работни места за задържането на младите хора тук, развитието на културния живот и спорта.
Председателят на ЗНС в град Павликени Цветан Цветков залага в предизборната кампания на своята партия основно на кандидатурата на Валентина Пенчева за общински кмет и на кандидатурите за кметове по селата. Той е убеден, че Валентина Пенчева наистина е РОЗАТА сред кандидатите за кмет на община Павликени.

Източник: dnesbg.com

 

ПРЕДИЗБОРНО СЪБРАНИЕ НА БСП В с.СТАМБОЛОВО

( 0 Votes )

По вода тръгна седмицата за кандидатите от БСП за местната власт. В студената есенна утрин на 10.10.2011 г. те посетиха жителите на с.Стамболово да им представят предизборните си послания и да изслушат техните проблеми, въпроси и предложения за следващия мандат. След кратка музикална програма на жените от певческия хор на Стамболово, пред около 60 човека кандидатът за кмет на Община Павликени инж. Емануил Манолов се представи, изложи основните направления от предизборната платформа на БСП за следващия мандат. Получи се динамичен диалог, в който бяха обсъдени проблеми от затруднено водоподаване, високи подпочвени води в един от кварталите и наводняване на къщите, битовите кражби, свободно разхождащите се бездомни кучета. Хората възмутено питаха чия собственост е сградата на центъра и защо е оставена на произвола. Кандидатът за общински съветник и досегашен зам. Кмет инж.Венцислав Иванов обясни, че е съсобственост на частно лице и общината, и че текат разговори за евентуална продажба на общинските дялове и инвеститорът да предприеме реконструкция и възстановяване. Обсъдиха се и безработицата, малкото пари за пенсионерския клуб, пресъхналата чешма от началото на миналия век и др. Инж. Манолов показа на местните жители, че е запознат  с проблемите им и ако му гласуват доверие, със сигурност  ще допринесе за тяхното разрешаване. По традиция събранието завърши с няколко хора и химна на БСП „ Моя страна, моя България ” в изпълнение на оркестър „ Филипови ” от гр.Павликени.

 

Плевнелиев на среща с кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини във Великотърновска област

( 0 Votes )

Президентската институция трябва да бъде връзката между местните власти, бизнеса, университетите и гражданските организации за постигане на устойчив растеж по места, коментира кандидат-президентът Росен Плевнелиев (в средата) с някои от кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини във Великотърновска област.
Дилян Млъзев – Елена (от ляво на дясно), Таня Лазарова – Златарица, д-р Емил Енчев – П. Тръмбеш, инж. Добромир Добрев – Г. Оряховица, Даниел Панов – В. Търново и адвокат Христо Дишев – Павликени знаят къде е потенциалът на тяхната община и имат работеща формула за растеж на цялата област.

Източник: dnesbg.com

 

Ивайло Калфин се срещна с великотърновската общественост

( 0 Votes )

Във Велико Търново кандидатът за президент от БСП Ивайло Калфин се срещна с жителите на старата столица и разговаря с тях по актуални теми. Заедно с кандидата за кмет Николай Илчев той аплодира изпълнения на ансамбъл “Българче” (на снимката). Илчев изненада кандидат-президента като излезе на сцената и заедно с младите музиканти свири на тамбура.
По-рано Ивайло Калфин беше на обиколка в част от общините във Великотърновска област. Той се срещна с работещите във фирма “Еврогрийн” в Павликени. “Радвам се, че изнасяте продукцията си на най-капризните пазари на цветя ­ Белгия и Холандия, че сте предприятие на европейско ниво”. С тези думи кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин похвали работещите в разсадника за цветя, растения и дръвчета на фирмата. Придружен от съпругата си Цветанка той гостува на приятеля си от младежките години Огнян Денчев, който заедно със семейството си дава хляб на стотина работници, повечето от които са роми.
Калфин посети и Свищов, където се срещна с представители на местната общественост. Той изрази увереност в победата на кандидата за кмет на БСП инж. Милен Манолов. Калфин заяви, че каузата им със Стефан Данаилов е държавните институции отново да заработят по дневния ред на хората. Президентът не може да вдигне доходите, но може да накара правителството да заработи и да се отчита, каза кандидат-президентът.

Източник: dnesbg.com

 

Инж. Емануил Манолов, кандидат за кмет на община Павликени от БСП: “Камъкът тежи на мястото си”

( 1 Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Малко е да се каже за него, че просто гради. Той изгражда. Той довършва. Той изпипва в детайли. Строи неуморно, никога не отказва съвет.
Инж. Емануил Манолов е 41-годишен, доказан специалист в строителството, а сега се впуска и в кметската надпревара за родния си град Павликени.
Казват за него, че е “дялан камък”. Знае си възможностите, носи си отговорностите и не поема необмислени рискове. Затова и е оценен от членовете на БСП за техен водач в битката за местната власт тази есен.


Понеделник, 26 септември, ранния следобед. На улица “Васил Левски” в Павликени е тихо, само пред предизборния щаб на инж. Манолов има лека суетня. На това място в предстоящите 30 дена строителят ще приема граждани с проблемите им, ще планира кампанията си, ще прецизира управленската си програмата. Знае, че с един мандат промяна не се прави. Затова като млад и амбициозен реформатор е разположил управленската си програма в поне два мандата напред. Мечтае след този период общината да се превърне в типична европейска територия – зеленина, млади хора, работещ бизнес, благоустроени площади и улици.

Нетрадиционно с “Рок за Павликени” продължи предизборната кампания на инж. Манолов. Пред многолюдната публика той взе баскитарата и свири парчета на “Ахат”, Zizy Top”, Guns & Rouses и др. Последното парче, “Дай ми време” на “Конкурент”, Емануил Манолов посвети на съгражданите си с думите: “Дайте ми време да управлявам Павликени, а аз ще дам време за вашите мечти”.f

Емануил Манолов влиза в предизборната кампания с може би един от най-интересните слогани в цялата област “Камъкът тежи на мястото си”. Изречението дошло спонтанно в една от всичките срещи за уточняване политическата платформа на БСП. Участниците открили, че кой, ако не той, ще пасне като дялан камък на горещия кметски стол. Млад, амбициозен, местен, технократ, но едновременно с това с тежест и авторитет. И така камъкът става символ на неговата кампания. Самият Емануил го обясни пред стотиците души публика за откриването на кампанията си на централния площад “Свобода”. “Здрав е, устойчив, непоклатим. И е добра основа, с камък се гради здраво, знам от опит. Камъкът е сред материалите, с които съм работил през целия си живот. Знам, че няма по-стабилен и надежден от него. И аз обявявам, че ще бъда такъв кмет – непоклатим, твърд и решителен”.

Извън сцената строителят допълва, че един кмет трябва да знае кои са големите подводни камъни, както той нарича проблемите в общината. “От ден на ден ставаме свидетели на все по-разбити улици и пътища, на задръстени и потънали шахти, на тъмни населени места, нерегламентирани сметища край пътищата. Всеки ден срещам угрижени хора, безработни, живеещи в постоянен стрес от опасност от уволнение, от крадци и измамници”.
Емануил Манолов тръгва да става кмет на община, от която за последните 10 г. са избягали близо 30 % от жителите й. На места по селата безработицата стига и до 60 %, закри се родилното отделение, защото няма минималната бройка гинеколози в града. И тръгва с хъс и желание и знае, че местните хора познават качествата му и ще му гласуват доверие.
Едно от личните му послания и кредо в живота е:
Успехът съпътства онези, които не стоят
със скръстени ръце. Време е да запретнем ръкави!
Щом спечели изборите, инж. Манолов ще влезе в сградата, която е построил с екипа си. Овалната част на Общината с колоните си прилича повече на европейска институция, отколкото на кметство, отбелязва всеки безпристрастен минувач. Именно за работата си по този обект “Информационен център за административно обслужване на граждани”, ръководената от инж. Манолов строителна фирма получава наградата на “Баумит” за “Фасада на годината 2009”.
Обектите, които е изпълнил из населените места на общината, са буквално на всяка крачка. Организира към 30 работници, които понякога стигат и до 70-80 души. Заедно са изпълнили подлеза за селскостопански животни в Сухиндол, базата на “Еврогрийн” ООД в с. Михалци, силозното стопанство и хлебозавод на “МИО” ООД в Павликени, жилищен блок с 36 апартамента в Павликени, водоснабдяванията в с. Патреш и с. Върбовка, административната сграда на ПЛВК “Грозд” – с. Караисен и много други. Много иска да помага и на жителите на Бяла черква и да възвърне традиционния им възрожденски дух.
Емануил познава болката на хората по селата и не е спирал срещите си с тях. Освен че хората в почти всяко населено място го познават, защото им е строил, инженерът обиколи и всички партийни организации, за да получи доверието им. Нали е млад партиен член, редно е да се запознае с хората от основните организации, да натрупа впечатления и да чуе мненията на по-опитните.
Не обичам израза “Ще го направя”.
Предпочитам “Направих го”,
повтаря неуморно управленецът.
Съвсем в крак с новите технологии пък целия текст на предизборната програма на кандидат-кмета е качена във фейсбук-профила на БСП Павликени и във фен страницата “Камъкът тежи на мястото си”, където може да я прочете всеки.
Впрочем Емануил нееднократно подчертава, че животът му е свързан с родния град. Не е избягал, подобно на много свои връстници, към по-големи възможности, а е имал такива. Завършил е УАСГ в София, при това с отличие – 5,73. Инж. Манолов е член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), в УС на Камарата на строителите в България.
Гордее се със своите родители, хора честни и с огромен авторитет. Бащата Александър също е строителен инженер, ръководи местна фирма. Бил е два мандата заместник-кмет на общината, директор на БКС, а в обществен план – повече от 10 години председател на футболния клуб. Майка му Пенка е дългогодишен учител в техникума по мелиорации и селско стопанство, активен член на “Дамски клуб” в Павликени.
Със съпругата си Ивелина се запознават преди да влезе в казармата и по време на следването са заедно в София, а бракът им продължава вече 20 г. Там се ражда и синът – Александър, който е 18-годишен, предстои му да завърши математическата гимназия във Велико Търново тази година и да поеме по пътя на баща си. Младият мъж обаче се е насочил към архитектурата и вкъщи кипи трескава подготовка за приемните изпити – по рисуване и математика. И въпреки натоварената програма, винаги като се прибере в Павликени през почивните дни, с часове забива на барабани, а баща му понякога му акомпанира на баскитара. И чрез сина си разбира трудността на младите да живеят в общината, но е убеден, че след 10 години и с негови усилия това няма да е така. Както и че неговият син ще се завърне, за да гради отново в Павликенския край.
Бъдещият кмет играе и народни хора като професионалист. Тези занимания са му хобита още от ученическите години, има изкарани общо 14 години в ансамблите “Славейче” – Павликени и “Искра” – В. Търново като танцьор. Днес не му остава толкова време за тях. Емануил обаче е в настоятелството на народно читалище “Братство 1884” и отблизо следи и работи за обогатяване на културния живот в града.
За своите опоненти в кметската надпревара инж. Манолов говори открито и спокойно. “Уважавам всички, които милеят за Павликенския край и са готови да помогнат, даже и да не са местни. Както се казва – “да спи зло под камък” и да проведем една градивна кампания, без агресия и безпочвени нападки”.

Източник: dnesbg.com

 

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов: “В навечерието сме на най-важните избори”

( 0 Votes )

Цветанов започна обиколката си в областта от П. Тръмбеш

В навечерието сме на най-важните за България избори. Това заяви в Полски Тръмбеш председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Вчера той започна обиколката си в област Велико Търново. В Полски Тръмбеш Цветанов присъства на представянето на кмета на общината, издигнат от ГЕРБ, д-р Емил Енчев и листата с кандидат-съветници.
По думите на д-р Енчев най-важните проблеми в града са безработицата и здравеопазването – приоритети, за които той с подкрепата на партия ГЕРБ ще работи през следващите 4 години.
Една от причините да има ГЕРБ е политическата импотентност на всички партии през последните 20 години, подчерта пред препълнената зала Цветанов. Той припомни как през годините на прехода сме станали жертва на масовата приватизация, на банковите фалити, на липсата на правораздаване, на засилване на безработицата, а от там и на битовата престъпност. Генерира се и тежка организирана престъпност, включваща разпространение на наркотици, трафик на момичета и оръжие. Липсата на държавност е най-страшното нещо в условията на демокрация, припомни Цветанов. Той заяви, че целта на управлението е да привлече максимум европейски средства по различни програми, с които да се подобри животът в отделните региони и да се върнат хората, които са отишли в чужбина. За 4 г. държавата е усвоила по оперативни програми едва 25 млн. лв., от управлението на ГЕРБ до сега вече две години сме усвоили 1 млрд. лв., припомни председателят на националния предизборен щаб. Цветанов заяви още, че пътищата, магистралите и транспортните коридори са едно от най-важните условия за развитието на държавата, това е начинът да се привличат инвестиции и туристи.

В Полски Тръмбеш Цветанов присъства на представянето на кмета на общината, издигнат от ГЕРБ д-р Емил Енчев и листата с кандидат-съветници.

От 5 г. наблюдавам развитието на Полски Тръмбеш. Днес, като влизах в града, установих, че той не е мръднал, каза Цветанов и призова хората от града и общината да гласуват за ГЕРБ. По думите му в момента в държавата няма реална предизборна кампания, няма и дебати, тъй като опонентите на ГЕРБ използват хулите и гнева, защото са безпомощни.
Цветан Цветанов поздрави за 100-годишния юбилей баба Петрана Минкова от с. Раданово. Тя има 2 деца, 4 внуци и 3 правнуци. До миналата година жената копаела сама градинката си, но сега разчита на помощ. Цветанов връчи на столетницата поздравителен адрес от премиера Бойко Борисов и подари от името на областния управител и кандидата за кмет на Полски Тръмбеш д-р Емил Енчев радиокасетофон и икона на св. Мина.
Обиколката на председателя на Националния предизборен щаб посети Горна Оряховица, където се срещна с ръководството на “Захарни заводи” и с жителите на общината. На срещата присъстваха народните представители от ГЕРБ, кандидатът за кмет на партията инж. Добромир Добрев и кандидатите за общински съветници.

Кандидатът за кмет на Велико Търново Даниел Панов и шефът на националния предизборен щаб на ГЕРБ се срещнаха с работници и служители от “Елмот”.

Във Велико Търново Цветан Цветанов и кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ, Даниел Панов се срещнаха с работниците и служителите от “Елмот”.
В България за 20 години бяха закрити много предприятия, затова съм впечатлен, че тук мощностите са съхранени и дават възможност за работа, каза Цветанов. Той поясни, че политиката на държавата да изгражда пътни коридори ще продължи и занапред и подчерта, че В. Търново е много важно място заради геостратегическата си позиция. По думите му с изграждането на автомагистрала “Хемус” във Велико Търново ще идват както представители на бизнеса, така и туристи от Българското черноморие. Цветанов заяви, че приоритети на правителството са изграждането на международния коридор Русе – Велико Търново – Габрово, който минава под Шипка и стига до Маказа.
Цветанов подчерта, че Даниел Панов е инициативен човек, който има визията как да развива града и културата. Пред хората Цветанов го представи като добър мениджър, който знае как да презентира Велико Търново и заяви, че Панов винаги ще може да разчита на местните депутати, в това число и на мажоритарно избрания от тук.
Неслучайно срещата, която сме организирали, е свързана с машиностроенето. Във Велико Търново за съжаление то остана в миналото. Благодарение на европейски средства и проекти обаче това предприятие показва как можеш да оцелееш и да се развиваш, в резултат на което тук работят над 500 души, подчерта Даниел Панов. Той заяви, че идеята за новото управление на Велико Търново е стимулиране на бизнеса и машиностроенето посредством разкриването на бизнес центрове, които да извършват и консултантски услуги за европейски проекти и програми.
По-късно вчера шефът на предизборния щаб и депутатите посетиха Златарица и Елена. Обиколката на Цветанов продължава и днес във великотърновските предприятия “Тремол” и “Екстрапак”. След това председателят на националния предизборен щаб ще посети Павликени, Сухиндол, Стопанската академия в Свищов, “Винпром – Лясковец” и фирма “Прити” в града. В Стражица ще се включи в предизборен концерт. Обиколката му ще приключи във Велико Търново, където ще присъства на големия предизборен концерт пред Царевец.

 

Калфин ще посети Павликени, Свищов и Велико Търново

( 0 Votes )

Кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин ще се срещне в 11.30 часа с работещите във фирма „Еврогрийн" в Павликени. Той ще посети още Свищов и Велико Търново.

Калфин ще разговаря с гражданите на Свищов в 14.00 часа в общината. Срещата с граждани във Велико Търново ще започне в 18.00 часа в сградата на общината в града.

Кандидатът на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов ще участва в митинг-концерт в Смолян от 18.00 часа пред амфитеатъра в града.

Кандидатът за кмет на София Георги Кадиев ще се срещне с работещите в предприятието „Тих труд" в район Искър от 15.30 часа. С тях Кадиев ще разговаря за условията на труд, европейски програми за ангажиране на хора с увреждания и за предвижването на хората с увреждания в градска среда.

Източник: dariknews.bg

 

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Димча подари помещение за пенсионерски клуб

( 0 Votes )

Кандидатите на ГЕРБ по места заедно с активисти почетоха възрастните хора в общините по случай 1 октомври – Деня на пенсионера. В петък кандидатът за кмет на Г. Оряховица Добромир Добрев разпрати поздравителни адреси до всички пенсионерски клубове в общината. Той и кандидати за общински съветници посетиха и най-големия пенсионерски клуб в града – клуб № 1, както и Клуба на инвалида. Най-младият кандидат за кмет в областта разговаря с възрастните хора за техните потребности и проблеми.
На рождения си ден в събота кандидат-кметът от ГЕРБ Дилян Млъзев събра пенсионирани учители на чаша вино. На срещата присъства и Росинка Георгиева, кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ и педагог. Млъзев представи визията си за развитие на Елена, като подчерта, че е наложително градът и общината да бъдат активно рекламирани като туристическа дестинация. Според него спешно трябва да се довърши градският колектор и да се търсят възможности за проектиране на пречиствателна станция. Да се направи нов общ устройствен план на Елена с участието на всички граждани е друг приоритет. Той провокира пенсионерите да дадат идеи какво да се случи с началното училище, като мненията се обединиха около културен дом, конгресен център, картинна галерия или младежки дом.
Кандидатът за кмет на Златарица Таня Лазарова и Донка Брънкова, кандидат за съветник, посетиха в Дома за стари хора в града. Те занесоха сладкиши на потребителите и разговаряха с тях. Като социален работник Лазарова е отлично запозната с нуждите на възрастните. Повечето от тях я познават добре, защото тя като бивш директор на общинска служба “Социално подпомагане” ги е настанявала в социалното заведение.
Кандидатът за трети мандат на Лясковец д-р Ивелина Гецова разпрати поздравителни адреси на всички пенсионерски клубове в общината. Среща с пенсионерите от с. Обединение направиха в петък кандидатът за кмет на П. Тръмбеш д-р Емил Енчев и неговият екип. Кандидатът за кмет на Павликени Христо Дишев в събота подари цветя и поздрави възрастните хора от пенсионерския клуб. Той им съобщи, че е осигурен транпорт за 14 октомври за всички желаещи, които искат да отидат на фестивал в Севлиево. Кандидатът за съветник Илийка Иванова заедно с кандидата за кмет на с. Димча Борислав Боянов се срещнаха с възрастните хора в пенсионерския клуб в селото. Пенсионерите ползват базата под наем, а тя е собственост на Борислав Боянов. Той ги изненада приятно, като им съобщи, че дарява помещението за пенсионерски клуб, като предстои това да се оформи и нотариално.

Източник: dnesbg.com

 
Страница 1 от 2

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

terracredit